укр рос

Будівництво та монтаж інженерних мереж і споруд

У яких випадках необхідний монтаж зливової каналізації?

Про монтаж зливової каналізації повинен подумати будь-який власник заміського будинку, дачі, приватних володінь, які знаходяться в низині. Каналізація даного типу ефективно збирає і відводить вологу з ділянки, з даху, з дорожнього покриття. Монтаж зливової каналізації особливо необхідний у тих випадках, коли ділянка розташована в місці, де випадає багато атмосферних опадів або знаходиться в районі, де сходять паводки або, як вже було зазначено, ділянка в низині. Великий обсяг вологи (дощу, снігу) поступово розмиває фундамент будинку, затоплює підвал, заболочує і псує грунт на ділянці. Всі ці неприємності легко усуваються завдяки зливовій каналізації (дощова, лівневка).

Дощова каналізація являє собою повноцінну систему труб, лотків, сифонів, зливових колодязів, пескоуловітелей і багатьох інших пристроїв і деталей. Ті, чи інші елементи зливової каналізації залежать від типу системи. Тим не менш, призначення і принцип роботи у будь-якого типу лівневки однаковий: збір опадів на поверхні в один потік, напрямок цього потоку вологи в колектор каналізації. Коли вода потрапляє в колектор, вона направляється в очисні пристрої і в штучну водойму.

Зливова каналізація успішно використовується для очищення поверхні у великих містах, у маленьких містечках, у приватних володіннях при вищеназваних умовах.

Як правило, при будівництві населених пунктів або промислових, громадських об'єктів у проекті відразу враховується зливова каналізація. Дещо складніше ситуація для приватних володінь. Тут подбати про монтаж лівневки повинен сам власник. Простіше, коли будинок тільки будується, тоді можна відразу включити в роботи і установку системи лівневки. Однак, лівневка встановлюється досить просто, що дозволяє без проблем монтувати її на ділянку, де будинок вже давно побудований, город посаджений та ін. Зрозуміло, роботи з монтажу зливової каналізації слід довірити кваліфікованим фахівцям, які володіють необхідними навичками, досвідом та обладнанням.

‹‹ Повернутися