укр рос

Будівництво та монтаж інженерних мереж і споруд

Способи чистки каналізаційних труб

Гарантом комфорту і сучасних зручностей виступають якісні каналізаційні роботи, установка водопроводу і опалення. Однак, каналізаційні труби можуть втратити прохідність води через харчові відходи та інші накопичені забруднення. Якщо труби забилися, то вода практично не буде "уходити" в злив мийки, ванни, унітазу або раковини. Щоб зрозуміти, яка саме ділянка забилася і ізолювати її для очищення, досить перевірити швидкість зливу у ванній кімнаті, туалеті і кухні. Якщо засмітилися каналізаційні труби мийки на кухні, у ванні або раковині, то потрібно провести чистку гідрозатворів (під ванною або мийкою). Випадок із засміченням унітазу ми розглянемо пізніше.

Гідрозатвори можуть з часом накопичувати сміття. Для прочищення гідрозатвору потрібно зняти сифон і гофра трубу із пластику, які знаходяться під мийкою або ванною. Це можна зробити самостійно, використовуючи підручні інструменти. Головне приготуватися до майбутнього видовища різноманітних грудок сміття, які можуть викликати приступ тошноти. Потім звільняйте гідрозатвор від сміття і монтуйте на місце. Після цих дій обов'язково потрібно перевірити чи покращилося прохідність труб.

Після остаточного прочищення бажано пропустити по каналізаційній системі гарячу воду. Однак пам'ятайте, що кип'яток може пошкодити ПВХ труби. Дана міра допускається, якщо труби каналізації чавунні.

Існує ще один спосіб прочищення труб каналізації - хімічний. Щоб не розбирати гідрозатвор, можна промивати труби спеціальними хімічними засобами рідкими або гранульованими. Вони доступні в продажу. Дані кошти можуть використовуватися і для профілактики.

Навіть якщо каналізаційні роботи по установці нової системи були проведені недавно, то після трьох років використання необхідно виконати профілактичну чистку. Щоб не доводити систему до критичної точки краще піклуватися про її справність регулярно.

‹‹ Повернутися