укр рос

Будівництво та монтаж інженерних мереж і споруд

Як усунути засмічення в раковині?

Якісний водопровід, професійні каналізаційні роботи і опалювальна система - основа домашнього комфорту. Зрозуміло, щоб система справно працювала потрібно дотримуватися певних правил. В іншому випадку можуть виникати неполадки. Поширене побутове явище - засмічення в раковині. Як правило до цього призводить недбалість власників і зневага основним правилом користування сантехніки - не кидати в раковину їжу та інші відходи. Навіть якщо є заглушка-решітка. Інакше забивається зливний сифон (частина труби під раковиною). Правда засмічення може виникнути і з інших причин.

Наприклад, в сифоні можуть накопичитись жирові відкладення. Це може стати причиною поганої прохідності води. Усунути цю неприємність можна двома способами:

  1. щодня виливайте повну каструлю гарячої води в раковину і регулярно прочищайте злив вантузом. Даний спосіб підходить для будь-якого виду труб, крім пластикових.
  2. для пластикових труб потрібно також виливати каструлю гарячої води, але повільним струменем і з додаванням у воду прального порошку. Якщо каструля п'ятилітрова, то беріть склянку порошку.

Вищеназвані варіанти промивання потрібно робити кожен день по 20 секунд, після того, як був помитий посуд.

Окремо варто згадати особливості прочищення гофрованої труби (для зливу). Ребриста поверхня даного виду труб є "привабливою" платформою для збору залишків мила, жиру, бруду. Такі труби потрібно часто промивати і ретельно чистити, щоб запобігти засмічення. Гофровану трубу для зливу можна почистити самостійно або звернутися до фахівця. Якщо ви беретеся чистити своїми силами, то пам'ятайте про основні правила і порядок дій.

Перш за все потрібно відкрутити трубу від воронки в раковині і від'єднати трубу від стоку в каналізацію (верхня труба). Потім зняти сифон. Потім потрібно розтягнути трубу, розправивши всі ребра. Вимити її водою. Це поверхнева чистка. Для глибокого чищення гофрованої труби потрібно промити її зсередини. Для цього потрібно:

  • взяти шматочок целофану, мотузку і щільно прикрити кінець труби;
  • залити в середину труби кип'яток і прикрити другий кінець труби;
  • міцно затиснути трубу в руках з двох кінців і покрутити кілька разів (кругові рухи).

Сифон слід промити точно таким же методом. Здійснивши всі необхідні дії - прикрутіть всі деталі назад.

Замовити каналізаційні роботи або водопровідні можна в компанії "Агросервіс Плюс".

‹‹ Повернутися