укр рос

Будівництво та монтаж інженерних мереж і споруд

Глобальний зсув у продовольстві та Agtech

Ми можемо не побачити ферм, які повністю рухаються в приміщенні, або м’ясо, яке вирощується в лабораторіях, але якщо одне є впевненим, це те, як їжа повинна змінюватися та адаптуватися відповідно до майбутніх потреб споживачів. Covid-19, поряд з багатьма недоліками, виявив деякі проблеми в процесі харчових продуктів та agtech, які потребують вирішення.

Від зміни споживчих потреб та переваг до зміни та впровадження нових технологій продукти харчування та сільське господарство змінюються назавжди. McKinsey and Company визначила чотири тенденції, які, ймовірно, змінять напрямок нашої харчової промисловості. Вони згадують, як зміниться дієта та харчові звички через підвищений попит на багату білками їжу та альтернативні білки. Що стосується безпеки та забруднення харчових продуктів та зміни клімату, відбудеться зміна місця, де ми отримуємо свою їжу.

Те, що Covid-19 показав нам про сучасну систему

Між виробниками та споживачами існує зв’язок. Пакувальники та процесори надмірно централізовані, що викликає занепокоєння у майбутніх споживачів. Це призвело до наступного:

  • Фермери втрачають мільярди, оскільки не можуть знайти спосіб обернутися, коли ринок їхніх поточних врожаїв втрачений або змінений.
  • Споживачі бачать порожні полиці магазинів.
  • Оптові та роздрібні мережі поставок не врівноважені.
  • Якість продукції знизилася, а ціни зросли.
  • Гостра нестача виробників стала ще більш очевидною.
  • Інструменти для вирощування в кращому випадку є елементарними.

Поганий розподіл призвів до поганого харчування деяких людей , забруднення землі та води, а також конфлікту з дикою природою людини.

Тенденції сільськогосподарських технологій, що змінюють фермерську галузь

Оскільки чисельність населення майже подвоїться до 2050 року та потреба в нових технологіях для створення більш ефективних та безпечних методів ведення сільського господарства, виробникам продуктів харчування буде важливо бути відкритими для нових досягнень. Застосування цифрових інструментів, таких як ШІ, дрони. Геноміка та інші механічні досягнення дозволять виробникам максимізувати виробництво та ресурси.

Які деякі з цих нових технологій?

Сільськогосподарські безпілотники

Пішки фермерам потрібно зайвий час для обстеження своєї землі. Оснащені надвисокою роздільною здатністю або мультиспектральними камерами, стабілізованими стручками для досягнення максимальної якості зображення, безпілотники можуть пропонувати надзвичайно цінну інформацію більш ефективно та точно, ніж іноді люди. Дрони здатні бачити більше неозброєним оком.

Точне землеробство з підтримкою GPS

Датчики та пускачі в самокерованих тракторах генерують дані, які допоможуть фермерам висаджувати свої культури в оптимальних місцях на своїй землі. Це допоможе їм приймати розумніші рішення щодо використання своїх ресурсів. Це може призвести до меншого використання пестицидів та розумнішого використання води.

Сільськогосподарські роботи

Ці роботи можуть виконувати такі завдання, як збирання врожаю, збирання, сортування та боротьба з бур’янами . Роботи можуть вибирати набагато швидше, ніж люди. Це дозволить людям брати на себе більш важливі роботи у фермерських господарствах, тоді як роботи збільшують обсяги виробництва та можливості отримання доходів на фермах.

Зрушення в сільському господарстві

Дейв Фосберг, фінансовий директор та керівник нових технологій Sensai Ag згадав шість ключових сфер, які слід врахувати, дивлячись на те, як сільське господарство та сільське господарство рухаються у майбутньому. Він згадав про зростання прогнозного сільського господарства, білків наступного покоління, зміну споживчих настроїв, стійку упаковку, розведення та насіння та нові технології ведення сільського господарства.

Прогностичне сільське господарство

Використання кишкових інстинктів далеко завело виробників, але тепер технологія може допомогти їм піти ще далі. Це дозволить підвищити ефективність праці . Більше даних дозволяє фермерам витрачати час на прийняття рішень та вирішення проблем, а не на прогулянки полями чи теплицями. Це також допоможе зменшити відходи . Коли шкідників, дефіцит поживних речовин або інші проблеми, пов’язані зі здоров’ям рослин, можна виявити завчасно, дохід збільшується. І, звичайно, з поліпшенням ефективності та меншими відходами збільшується прибуток.

Білки наступного покоління

Виявляються нові рослини, такі як лемна або ряска, які можуть мати більший вміст білка, ніж соя або нут, для вирішення білків на рослинній основі. Застосування біореакторів також стало більш популярним. Біореактори визначаються як все, що може вирощувати організми в контрольованих умовах . Оскільки люди шукають більш ефективних способів споживання білка, вони повільно звертаються до білків комах.

Зміна споживчих настроїв

Попередня система харчування була зосереджена на ефективності та витратах, а не на харчуванні та здоров’ї. Наше суспільство пристрастилося до дешевих і нездорових калорій, але це швидко змінюється. Люди хочуть як свіжості, місцевості, так і ефективності, але вони також хочуть знати, що вона поживна та не містить хімічних речовин. Список вимог стає все довшим, тому виробники повинні навчитися і скласти план, який спрямовуватиметься на нові потреби, що змінюються.

Стійка упаковка

Частиною вимоги до змін є стійке пакування. Творчість може зменшити витрати, заощаджуючи навколишнє середовище. Це зробить споживачів більш охочими купувати товари, якщо вони знатимуть, що вони також віддають.

Селекція та насіння

Насіння приносить дивовижну цінність і є програмним забезпеченням рослинництва. Насіння може диктувати, як рослини будуть проявляти кінцевий продукт. Обчислювальне розведення використовує ШІ та машинне навчання, щоб розшифрувати величезні обсяги даних, щоб допомогти визначити життєвий цикл та ідеальне схрещування насіння. Створення унікальних насіння та сортів буде одним із наріжних каменів тривалої харчової революції.

Романське господарство

У міру того, як світ кидає виклик використанню води, нестійкому споживанню енергії та шкідливим для здоров'я хімічним речовинам, нове сільське господарство буде продовжувати рости. Нове землеробство включає переміщення в приміщенні та пошук нових способів ведення фермерського господарства, які можуть краще захистити врожаї без використання шкідливих матеріалів. У міру наближення прогресу до створення системи замкненого циклу виробники зможуть адаптуватися до потреб своїх заводів. Побачивши, що робить завод, змінивши навколишнє середовище, щоб рослини перевершували свій ріст, і знаючи, що їм потрібно для процвітання, виробники будуть ефективнішими та створюватимуть більший обсяг виробництва.