укр рос

Будівництво та монтаж інженерних мереж і споруд

Усунення ворогів

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН підраховує, що 20–40% врожаю в світі щороку втрачається від шкідників та хвороб, незважаючи на застосування близько двох мільйонів тон пестицидів. Інтелектуальні пристрої, такі як роботи та безпілотники, можуть дозволити фермерам скоротити використання сільськогосподарської продукції, виявляючи ворогів урожаю раніше, щоб дозволити точне застосування хімічних речовин або видалення шкідників, наприклад. "Ринок вимагає продуктів з меншою кількістю гербіцидів та пестицидів, а також з більш високою якістю", - говорить Ред Уітакер, інженер-робототехнік в Карнегі-Меллон, який розробив і запатентував автоматизовану систему наведення для тракторів у 1997 році. "

"Ми прогнозуємо, що безпілотники, встановлені на RGB або мультиспектральних камерах, будуть злітати щоранку до того, як фермер встане, і визначити, де в полі є шкідник чи проблема", - говорить Грін. Окрім видимого світла, ці камери зможуть збирати дані з невидимих частин електромагнітного спектра, які могли б дозволити фермерам визначити грибкове захворювання, наприклад, до його встановлення. Вчені з Карнегі-Меллона почали випробовувати теорію в сорго ( Sorghum bicolor ), основному продукті в багатьох районах Африки та потенційному врожаї біопалива в США.

Agribotix, сільськогосподарська компанія з аналізу даних у Боулдері, штат Колорадо, постачає безпілотники та програмне забезпечення, які використовують ближнє інфрачервоне зображення для картографування ділянок нездорової рослинності на великих полях. Зображення також можуть виявити потенційні причини, такі як шкідники чи проблеми зі зрошенням. Компанія обробляє дані безпілотників з полів сільськогосподарських культур у більш ніж 50 країнах. Зараз він використовує машинне навчання, щоб навчити свої системи диференціювати культури та бур’яни, і сподівається, що ця можливість буде готова до вегетаційного сезону 2017 року. "Ми зможемо зателефонувати виробникам із попередженням про те, що у вас на цій ділянці росте бур'ян, тут і тут", - говорить вчений-урожай Джейсон Бартон, керівник компанії Agribotix.

Сучасні технології, які можуть автономно ліквідувати шкідників та краще націлювати сільськогосподарські продукти, зменшать побічний збиток дикій природі, знизять опірність та зменшать витрати. "Ми співпрацюємо з пестицидною компанією, яка прагне подати заявку з повітря за допомогою безпілотника", - говорить Грін. Замість обприскування цілого поля, пестицид можна доставити в потрібне місце в необхідній кількості, говорить він. Потенційне зменшення використання пестицидів вражає. За даними дослідників Австралійського центру польової робототехніки Університету Сіднея, при цільовому обприскуванні овочів використовувалось 0,1% від обсягу гербіциду, що використовується при звичайному обприскуванні ковдр. Їх прототип-робот називається RIPPA (Робот для інтелектуального сприйняття та точного нанесення) і стріляє бур’яни спрямованою мікродозою рідини. Вчені з Гарпер Адамс йдуть ще далі, тестування робота, який повністю позбавляється хімічних речовин, підриваючи бур’яни поблизу посівів лазером. "Камери визначають точку зростання бур'яну, і наш лазер, який є не більше, ніж концентрованим джерелом тепла, нагріває його до 95 ° C, тому бур'ян або гине, або переходить у сплячий режим", - говорить Блекмор.