укр рос

Будівництво та монтаж інженерних мереж і споруд

Чому можуть забитися труби каналізації?

Сучасні каналізаційні роботи забезпечують якісну роботу системи, але навіть найкраща система каналізації може забитися. Пристрій каналізації простий, але чутливий до різних засміченнь. Щоб запобігти неполадки слід час від часу прочищати труби каналізації. Дана міра обійдеться набагато дешевше, ніж каналізаційні роботи по усуненню серйозних заторів.

Можливість забруднення труб можна мінімізувати, якщо дотримуватися деяких простих правил використання каналізації. Дуже часто, нехтування цими рекомендаціями призводить до виникнення неполадок.

По-перше, переважна частина власників квартири або будинку вважають, що каналізація і сміттєпровід - це поняття ідентичні. У підсумку, каналізація забивається залишками фруктів та іншої їжі, жирними речовинами, різними обрізками, частинками поліетилену та ін. Не дивно, що каналізаційна система забивається, і труби втрачають пропускну здатність.

По-друге, важливо вчасно усвідомити необхідність заміни старих труб системи на нові ПВХ. Найчастіше у старих чавунних труб внутрішня частина пошкоджена. Такі труби швидко забиваються, навіть якщо дотримуватися правил експлуатації. Чистити чавунні труби старого зразка досить складно.

По-третє, потрібно впевнитися, що труби встановлені правильно і всі каналізаційні роботи проведені професійно. При монтажі враховують нахил труб, зводять кількість вигинів до мінімуму. В іншому випадку труби будуть швидко засмічуватись.

Труби каналізації можуть бути забиті частково, але якщо випадок "запущений", то це відразу буде помітно по тому, що піднявся рівень води в раковині або унітазі. Вода просто не буде зливатися в труби, які остаточно забилися. Доводити ситуацію до такої критичної точки не варто. Однак, якщо серйозний затор все ж таки виник, то краще скористатися послугами фахівців, які ефективно усунуть забруднення і прочистять труби.

‹‹ Повернутися