укр рос

Будівництво та монтаж інженерних мереж і споруд

Які труби використовувати для заміни водопроводу?

Сучасний розвиток технологій і використання вдосконалених матеріалів торкнувся всіх сфер людської діяльності. У тому числі і інженерних комунікацій. Все більше людей усвідомлюють необхідність провести водопровідні роботи по заміні старих труб водопостачання. Не так давно в приватних будинках використовували сталеві труби або пластикові. Обидва варіанти більше не відповідають сучасній дійсності і не справляються з поставленими завданнями. Сталеві труби піддаються корозії і заростають іржею зсередини. Старі зразки пластикових труб відрізняються недовговічністю.

Сучасному споживачу стали доступні два варіанти труб, якими можна замінити застарілий і неефективний водопровід:

  • сталеві оцинковані;
  • металопластикові;
  • пластикові;
  • мідні.

Труби оцинковані сталлю - найдорожчий варіант, але і самий довговічний. Єдиний недолік таких труб - поява корозії. Щоб сталеві оцинковані труби прослужили максимально якісно необхідно здійснювати водопровідні роботи з урахуванням багатьох нюансів: з'єднання не зварювати, а робити різьблення, вибирати з'єднувальні елементи тільки з оцинкованої сталі і т.д.

Пластикові труби - це найбільш затребувані і доступні вироби для водопровідних робіт. Існує безліч варіантів пластикових труб різного призначення: для зовнішнього використання, внутрішнього, для холодного монтажу та ін. Наприклад, для зовнішнього монтажу застосовують поліетиленові труби, для гарячого монтажу - поліпропіленові, а для каналізації найкраще підходять ПВХ.

Кращий варіант серед пластикових труб - поліпропіленові. Такі труби універсальні. Їх використовують здійснюючи водопровідні роботи різного призначення: опалювальні, водопостачання і т.д.

Мідні труби більш стійкі до процесів корозії. Труби даного типу пластичні і гнучкі, що дозволяє відмовитися від сполучень. Такі труби універсальні у використанні і прекрасно підходять для водопровідних робіт з водопостачання гарячою і холодною водою, для опалювальних систем, для газу та ін.

‹‹ Повернутися